det var i vår ungdoms fagraste vår

Hej! Så här tänker jag: om sommaren suger kan man alltid tänka tillbaka på denna pangförsommar som bara levererade och levererade. Att jag badade två gånger förra veckan, först i Wiks och sen vid Storvadsbadet, när hände det senast i maj?? Har nog aldrig hänt. Wow.
Och eftersom vårt flyg anländer Arlanda kl 05 på midsommarafton var det en himla tur att Amanda bjöd in till midsommarfirande i fredags! Så jag inte känner att jag missar något. Hon hade rullat 100 köttbullar och vi spelade kubb. BIld på Emmys efterrätt eftersom min rulltårta flög i väg från tallriken. 
 
I lördags var det vårbal. Jag lämnade hemmet vid 15 och kom inte tillbaka förrän 19 timmar senare. Minst sagt tufft dygn för person som hatar efterfest osv. Här kommer bilder!
Först fördrink innan fördrinken! Både jag och Emmy hade lånat klänning av Ellen. Fick hålla upp den exakt hela tiden pga kortis. Vid 17 gick vi till Norrlands och tog den riktiga fördrinken. 
Skickade bild till Bali-tjejen. Sedan var det sittning, fick en stor förrätt och väntade sedan två timmar på varmrätten som bestod av en bit kyckling, en potatis och en halv morot. Jaha. Så lyssnade vi på tal, satt tyst när folk sjöng ur sångbok jag inte hade och Charlie fick stipendium! Inte ett öga var torrt den stunden. När sittningen var slut var det styrdans och då drog vi till Max. Jag åt halloumiburgare och stillade hungern som man inte bör känna efter trerätters kanske. Aja. Väl tillbaka blev vi trötta och funderade på om vi skulle åka tåget eller ej. 
På sittningen vid 02.30 var jag irriterade på att folk väsnades!! Och sjöng!! Och hetsade till varmkorven!! Men lyckades piggna till och vid 05 satt vi ändå på Lennakatten. Emmy ser trött och ledsen ut på bilden men det var hon inte. Vi hade sångbattle i vagnen hela vägen till Länna så vi var glada. Tysken bredvid fattade ingenting när vi sjöng Linda Bengtzing men det är smällar man får ta som utbytesstudent faktiskt. 
I Länna bjöd Gotlands på mackor! Vissa badade, men jag skippade. Så ju härligt ut men nä, tror det var kallt. Hade ju redan badat två gånger den veckan. Vid 8 gick tåget tillbaka och vi var tillbaka på stationen runt 9.30. Jag cyklade hem i min balklänning medan folk tog morgonpromenaden och kollade snett. Tokigt. Kanske tur det bara är vårbal en gång om året. 
 
Nu är det snart dags att sova. Imorgon ska jag ta blodprov så jag kan ge blod! Hoppas det går bra. Kram

Blodomloppet och bad

Hej! 
 
Jag börjar inte jobba förrän 12.30 idag, blev hemskt konstigt. Får ruscha till Läras årsmöte och tacos i eftermiddag men ska nog hinna. Har i alla fall passat på att gymma nu när jag fick en ledig förmiddag och nu ska jag chilla på soffan tills det är dags. 
Förra veckan var trevlig! Jag var lite sjuk men jobbade ändå tre dagar, var på vårkonsert och drack öl i solen. På torsdagen sprang jag och Emmy Blodomloppet! Vi förväntade oss inget rekord utan lät det gå som det gjorde. Men wow! Vi sprang på 57 minuter så jag slog PB på milen. Har ju då sprungit milen 1 gång innan så var kanske inte så svårt att slå, men ändå. Det var mycket kul, nästan inte jobbigt. Eller de sista kilometrarna var rätt sega, ville helst bli klar. Men är så nöjd att vi gjorde detta! 
 
Sen kom helgen och jag försov mig (?!) till jobb i Majs café. Var mycket chockad när jag vaknade 8.20 och insåg att jag skulle varit på Norrlands för 20 minuter sedan. Ajaj, illa. Och så olikt mig, fattade ingenting. På kvällen kom Erik och vi såg Ready Player One, vet inte riktigt varför. Men den var helt okej. I söndags gick vi långpromenad och fikade i Gamla Uppsala. 
Igår morse mailade min handledare att hon tittat på min uppsats och att den var klar. Tur, för jag och Emmy skulle på utflykt! Vi packade in oss i bilen och åkte till Wiks slott. Efter en stund kom solen och så låg vi där hela dagen, badade gjorde vi med. Det var mycket kallt, så bara ett snabbt dopp. Åt pastasallad, spille kaffe på filten och läste bok. Så skönt. 
 
Nu är det väl lunch snart? Hejdå!! 

en helg i stockholm

Ja hej!! Precis så här göttigt är livet nu: ligga på en filt, läsa en bok och äta vindruvor. Förstår inte vad man gjort för att förtjäna detta väder. Tur att en förkylning kom och vägde upp lite, man kan inte ha det hur bra som helst. Jag hängde i alla fall i Stockholm hela helgen och det såg ut lite så här:
I torsdags var jag ute med Nelly!! Åkte hem till henne och drack vin på balkongen för andra gången på två veckor, sen klubbade vi och dansade. Kul!! Spännande att gå på klubb i Stockholm. Jag blir alltid nojig över vad man ska ha på sig då det känns som att folk är så uppklädda på sturep. Men det var lugnt denna kväll! Var endast för studenter så det hjälpte nog. Var som Stocken fast i Stockholm hehehhh.
Sen resten av helgen hängde jag med Erik. På fredagen mötte vi upp några av hans kompisar och hängde på en klippa i Tanto, på lördagen kollade jag Eurovision (Erik somnade, can't blame him) fast tyckte det var roligast att se vad folk skrev på twitter. På söndagen fick vi en gratis lunch när personalen tappade bort vår beställning. Alltså har verkligen varit med om värre väntetider på restaurang, var inte så illa? Hade räckt med en kaffe på maten men de insisterade. 
 
Och nu då? Jag har jobbat idag och igår, nu väntar jag på att det ska bli torsdag så min handledare kan ge feedback på uppsatsen. Känner mig klar så något måste ju uppenbarligen vara fel. Men imorgon ska det bli 30 grader så då ska vi käka lunch i solen. På torsdag är det Blodomloppet!! Jag är nervös. Hoppas jag är frisk. 
 
Kram
RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com