Från en annan dag

Jaha, efter tentastress kom tydligen 5 dagars ledighet. Ingen ordning på det här. Jag firar i alla fall med en helg där jag egentligen inte gör någonting förutom att ta tupplurer på eftermiddagen och kolla på Modern Family. Imorgon och på tidag hoppas jag få jobba lite och på onsdag börjar ny kurs. Vi ska läsa dramatik och kolla på en Ingmar Bergman-film bland annat. Det är vad jag tror utifrån läslistan i alla fall. 
 
Nu tänkte jag visa lite bilder från den 30e december, alltså vår första Teneriffa-dag! Vi bodde på tre olika ställen under vår resa och de första två nätterna bodde vi vid San Andrés, som ligger några kilometer från "huvudstaden" Santa Cruz. Stranden Playa de Las Teresitas ligger supernära, men eftersom den första dagen bjöd på molnigt väder tog vi lilla hyrbilen och styrde kurs mot Playa de Benijo istället. 
Kvinnan på hyrbilsföretaget (som för övrigt var den mest pantade personen någonsin och som hotade med att gå hem om vi inte gick med på att betala 2000 kronor till utöver de 1500 vi redan betalat) sa "are you sure you want our smallest car, it's a volcanic island!!" vi ba om en liten bil klarar vägarna på Samos, klarar den det här med. Och vi hade rätt! Det var bara en gång motorn inte riktigt pallade en backe, men vi blev aldrig fast på något berg så räknar det som success. 
 
Det tog oss ungefär en timme att köra genom bergen till Benijo och då stannade vi flera gånger för att kolla på utsikten och ta bilder. Se vad fint!! Jag har varit på Teneriffa en gång när jag var sex, men har inte så mycket minnen från den resan förutom att jag kräktes i en mataffär. Så att det var så här bergigt minns jag verkligen inte (kan väl också förklaras med att när man är sex år gammal bryr man sig mer om poolens storlek än tråkiga berg). 
Som sagt levererade inte vädret denna dag, men det gjorde inte oss något! Det var kanske tio personer på stranden varav hälften surfade. Vågorna var så höga och starka att man slogs omkull när man badade. Det var  kul dock. 
Vi slog oss ner på en sten och fikade lite, badade en stund och vandrade längs kusten. 
På kvällen gick vi ner till San Andrés och åt middag. Vi gillade verkligen denna sidan av ön, inte så mycket turister utan flest spanjorer. Fick inse mig besegrad av min skolspanska ganska snabbt. Planet var en timme försenat till Teneriffa och när jag ringde vårt boende för att berätta att vi var på väg svarade kvinnan att hon bara pratade spanska. Aha oj då. Lyckades nog säga att vi var på flygplatsen och utbrast också "una hora!!" då jag inte visste hur man sa "vi kommer om en timme". Hon ba vale, ciao. 


Kommentarer
Nelly

"har inte så mycket minnen från den resan förutom att jag kräktes i en mataffär" hahaha <3333

2018-01-16 @ 20:31:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com