öga mot öga

Hej! 
 
Jag har precis packat två flyttkartonger och ätit lite choklad. Kände att jag behövde det då jag och musen möttes öga mot öga idag. Jag trodde att jag såg den i lördags när jag och Erik lagade mat, men han såg den inte och jag har intalat mig själv att jag bara inbillade mig. Att den har flytt vårt hus då den inte fastnat i fällan. Men idag när jag satt och väntade på min potatis i ugnen sprang den förbi alltså näää fy fan, denna gången är jag helt säker. Den har ett litet hål den springer in i vid diskhon. Den springer inte ens nära fällan min usla hyresvärd har satt upp. Så jag fick nog och åkte och köpte flyttkartonger (och choklad då). Jag har tre nätter kvar nu, sen drar jag. Saker jag är glad att slippa: att bo på världens dyraste 11 kvm, att behöva logga in på internet var 24e timme (eller varje gång jag lämnar hemmet på mobilen), äckliga korridorare, få maten stulen, att dela ett minikök med 15 andra, att höra hur spiraltrappan skallrar varje gång någon gå upp för den. Listan är lång och kan bli längre men jag är för trött för att komma på fler grejer just nu. Är taggad i alla fall (och lite gnällig måste jag säga?).
 
I helgen åkte jag bland annat hem till Nelly i Nacka och lagade en mästerlig caesarsallad, kolla bara:
Och inga sardeller i dressingen = nice. 
 
Nu ska jag nog läsa lite i min bok innan jag går och lägger mig. Är så trött. Imorgon väntas seminarium och inlämning av den första och den sämsta dramatikanalys jag någonsin skrivit. Den tråkigaste kursen i mannaminne rullar på, dock ska vi ha en gästföreläsare imorgon så hoppas att det kan spicea upp det lite. Godnatt på er.

flyr mössen

Hej! 
 
Tiden går så fort denna måndagskväll, måste snart gå och lägga mig typ? Har inte hunnit slappa lika mycket som jag hade önskat. Slappa är ändå en bra grej som man vill göra innan man ska sova. "Varva ner", typ. Idag har jag i alla fall haft seminarium, tyvärr är denna kurs den tråkigaste i mannaminne. 2015-års Sandra hade varit lyrisk över att få läsa filmhistoria men 2018-års Sandra bryr sig inte ett dugg om neorealism. 
 
Förra veckan var märklig, måste få lite mer struktur denna vecka. Men det hände ändå en del roliga saker! Jag jobbade två dagar vilket ändå var trevligt. Jag lägger in jobb en gång i veckan vanligtvis men eftersom jag inte hann jobba något under tentaveckan kändes det bra att ta igen. Och två av förra veckans kvällar hängde jag här:
Hos Jennifer! Som precis flyttat hit. Det tar mig typ sju minuter att cykla till henne och vi har aldrig någonsin bott så nära. Tog denna bild i lördags och det är den första bilden i mitt galleri sedan Teneriffa? Har alltså inte tagit en enda bild på två veckor, kan inte vara normalt i dagens samhälle. Ohälsosamt också då jag tydligen glömt hur man tar en bild, ser ni hur mitt finger är i vägen? Ehm. Vi hängde i alla fall hos henne innan vi gick till två barer och vips så var jag inte hemma förrän klockan 4. Ehm på den med. 
 
Innan jag träffade Jennifer i lördags bakade jag en äppelpaj och bjöd mamma och Mangus på fika! Sån himla mysig grej som man inte får göra så ofta som man önskar här i livet. De var på fastlandet då de skulle åka till Teneriffa. Alltså, har man en inspo-blogg eller har man en inspo-blogg. Någon turistbyrå för Teneriffa borde ju anställa mig. 
 
Det sista jag vill säga innan jag avslutar detta blogginlägg är att jag ska flytta!!!! Och jag fattar det knappt. Men i torsdags, efter att jag lämnat en arg lapp i tvättstugan, fick jag mail om att jag var först i kön till en lägenhet 500 meter härifrån. Detta kom så lägligt, för visst att jag aldrig riktigt har trivts med att bo i korridor (eller rättare sagt denna korridor i detta hus) men den sista tiden har jag varit lite för bitter över min boendesituation. När någon stal min mat för tredje gången lämnade jag tre lappar. Och sen lappen i tvättstugan då. Men det värsta av allt: igår var det en mus i vårt kök. Tydligen tycker alla jag pratar med om detta att möss är gulliga men jag tycker inte det? Jag är så rädd. Jag ställde soptunnan över golvbrunnen i duschen och tunga saker på toan ala Emmy igår (de kan komma upp där, googla det om ni inte tror mig!!). Är ändå nöjd att jag sa upp rummet samma dag som en råttfälla ställdes i köket. 1 februari får jag tillträde till lägenheten. 39 kvadratmeter bara för mig själv alltså JA. 
 
Hejdå luvahs

Från en annan dag

Jaha, efter tentastress kom tydligen 5 dagars ledighet. Ingen ordning på det här. Jag firar i alla fall med en helg där jag egentligen inte gör någonting förutom att ta tupplurer på eftermiddagen och kolla på Modern Family. Imorgon och på tidag hoppas jag få jobba lite och på onsdag börjar ny kurs. Vi ska läsa dramatik och kolla på en Ingmar Bergman-film bland annat. Det är vad jag tror utifrån läslistan i alla fall. 
 
Nu tänkte jag visa lite bilder från den 30e december, alltså vår första Teneriffa-dag! Vi bodde på tre olika ställen under vår resa och de första två nätterna bodde vi vid San Andrés, som ligger några kilometer från "huvudstaden" Santa Cruz. Stranden Playa de Las Teresitas ligger supernära, men eftersom den första dagen bjöd på molnigt väder tog vi lilla hyrbilen och styrde kurs mot Playa de Benijo istället. 
Kvinnan på hyrbilsföretaget (som för övrigt var den mest pantade personen någonsin och som hotade med att gå hem om vi inte gick med på att betala 2000 kronor till utöver de 1500 vi redan betalat) sa "are you sure you want our smallest car, it's a volcanic island!!" vi ba om en liten bil klarar vägarna på Samos, klarar den det här med. Och vi hade rätt! Det var bara en gång motorn inte riktigt pallade en backe, men vi blev aldrig fast på något berg så räknar det som success. 
 
Det tog oss ungefär en timme att köra genom bergen till Benijo och då stannade vi flera gånger för att kolla på utsikten och ta bilder. Se vad fint!! Jag har varit på Teneriffa en gång när jag var sex, men har inte så mycket minnen från den resan förutom att jag kräktes i en mataffär. Så att det var så här bergigt minns jag verkligen inte (kan väl också förklaras med att när man är sex år gammal bryr man sig mer om poolens storlek än tråkiga berg). 
Som sagt levererade inte vädret denna dag, men det gjorde inte oss något! Det var kanske tio personer på stranden varav hälften surfade. Vågorna var så höga och starka att man slogs omkull när man badade. Det var  kul dock. 
Vi slog oss ner på en sten och fikade lite, badade en stund och vandrade längs kusten. 
På kvällen gick vi ner till San Andrés och åt middag. Vi gillade verkligen denna sidan av ön, inte så mycket turister utan flest spanjorer. Fick inse mig besegrad av min skolspanska ganska snabbt. Planet var en timme försenat till Teneriffa och när jag ringde vårt boende för att berätta att vi var på väg svarade kvinnan att hon bara pratade spanska. Aha oj då. Lyckades nog säga att vi var på flygplatsen och utbrast också "una hora!!" då jag inte visste hur man sa "vi kommer om en timme". Hon ba vale, ciao. 
RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com