pico de teide

Här är ett inlägg som kommer några månader för sent! Har legat halvfärdigt som utkast i flera veckor, men nu har jag skrivit klart det. Hoppas ni inte har något emot en tbt denna torsdag!
 
Hälsar er svettigt välkomna till sista Teneriffadagen! För att trots att solen ändå visat sig den senaste veckan blir man ju ändå sugen på att visa bilder från varmare tider. Denna dag fotade jag flitigt så det blir passande. Kanske ointressant men är så sällan jag tar bilder med systemisen så hoppas det är okej.
Jag började dagen med att springa 5 km. Det är precis lika viktigt att hålla igång träningen under semestern lol jokes. Nej, men jag ville ta chansen att få springa i något annat än minusgrader och slask/löpbandet på gymmet. Så jag gick upp innan solen blev allt för stark, försökte få med mig Erik men han ville sova och så sprang jag längs med stranden. Wow drömmigt. Är seriöst chockad över att jag lyckades hitta tillbaka då mitt lokalsinne är obefintligt. Detta är för övrigt min favoritbild på runkeeper då jag ser fridfull ut och man kan skylta palmer i bakgrunden.
Sedan beställde jag en gigantisk macka till frulle och drack massor av vatten för att inte få huvudvärk. Detta var vår hyrbil! Så gullig, blev kär. Vi köpte chips (alltid bra att ha med sig då man aldrig vet om man får blodsockerfall långt ifrån en matbutik) och packade in oss i lilla bebis-Fiat. Vi satte kurs (lol!! vem är det som skriver detta inlägg mvh reporter på Vagabond eller något?) mot Teide nationalpark, Teide är en vulkan och Teneriffas högsta punkt! Vi visste inte hur högt upp bilen skulle kunna ta oss men bestämde oss för att testa. Eller: jag körde aldrig denna bil då jag är 1. för ung enligt hyrbilsföretaget 2. väldigt nervös i trafiken och börjar gråta så fort ett litet problem dyker upp. Så "vi" bestämde oss för att testa låter egentligen fel, jag satt ju bara bredvid, hejade på och langade vatten vid behov.
Vägarna var så bra och det fanns jättemånga fotoplatser på vägen upp. Redan vid första stoppet kände vi hur luften blev kyligare. Vi hade inte riktigt tänkt på det, jag hade inte ens med mig en jacka. 
Jag hade liksom kortkort sommarklänning på mig. Denna bild ville jag ta då några andra också hade klättrat upp på den lilla muren och tagit just en sån här bild och jag tänkte att wow den måste ju blivit jättebra. Ja, jo, verkligen wow. Skyller på fotografen.
Som medpassagerare är man såklart skyldig att föreviga allt som föraren missar. Kanske även ta en bild eller två med självutlösaren trots motljus? Det är valfritt. 
Eh bra bild ja. Vi hittade en rastplats med restaurang, hotell och kiosk. Så det blev glasspaus. Läste gästboken på hotellet och det var tydligen ett sämst hotell. Reporterns Teneriffa-tips: bo inte där. 
Vi tog oss ända upp till den sista anhalten innan resten av vägen upp för berget byttes ut mot en linbana. Erik ville verkligen åka upp till toppen men vi satt och kollade på alla som var påväg upp och de hade ju vantar och täckbyxor. Så jag googlade och det stod att det skulle vara -2 på toppen. Aldrig sa jag. Erik höll med. Dumt av oss att inte ta med mer kläder! Hade ju varit supersmidigt att trycka in i bilen bara. 
Som tur vad hade vi utflyktat en hel dag vid det här laget, så det var okej att åka hem. På hotellet piffade vi oss lite innan vi mötte upp Eriks kompisar och åt middag på Hard rock café. När en amerikan fyller år får man väl skippa tapas sista Teneriffa-dagen.
 
Vet ej varför jag skrev så, vi åt tapas en gång under en vecka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com