pico de teide

Här är ett inlägg som kommer några månader för sent! Har legat halvfärdigt som utkast i flera veckor, men nu har jag skrivit klart det. Hoppas ni inte har något emot en tbt denna torsdag!
 
Hälsar er svettigt välkomna till sista Teneriffadagen! För att trots att solen ändå visat sig den senaste veckan blir man ju ändå sugen på att visa bilder från varmare tider. Denna dag fotade jag flitigt så det blir passande. Kanske ointressant men är så sällan jag tar bilder med systemisen så hoppas det är okej.
Jag började dagen med att springa 5 km. Det är precis lika viktigt att hålla igång träningen under semestern lol jokes. Nej, men jag ville ta chansen att få springa i något annat än minusgrader och slask/löpbandet på gymmet. Så jag gick upp innan solen blev allt för stark, försökte få med mig Erik men han ville sova och så sprang jag längs med stranden. Wow drömmigt. Är seriöst chockad över att jag lyckades hitta tillbaka då mitt lokalsinne är obefintligt. Detta är för övrigt min favoritbild på runkeeper då jag ser fridfull ut och man kan skylta palmer i bakgrunden.
Sedan beställde jag en gigantisk macka till frulle och drack massor av vatten för att inte få huvudvärk. Detta var vår hyrbil! Så gullig, blev kär. Vi köpte chips (alltid bra att ha med sig då man aldrig vet om man får blodsockerfall långt ifrån en matbutik) och packade in oss i lilla bebis-Fiat. Vi satte kurs (lol!! vem är det som skriver detta inlägg mvh reporter på Vagabond eller något?) mot Teide nationalpark, Teide är en vulkan och Teneriffas högsta punkt! Vi visste inte hur högt upp bilen skulle kunna ta oss men bestämde oss för att testa. Eller: jag körde aldrig denna bil då jag är 1. för ung enligt hyrbilsföretaget 2. väldigt nervös i trafiken och börjar gråta så fort ett litet problem dyker upp. Så "vi" bestämde oss för att testa låter egentligen fel, jag satt ju bara bredvid, hejade på och langade vatten vid behov.
Vägarna var så bra och det fanns jättemånga fotoplatser på vägen upp. Redan vid första stoppet kände vi hur luften blev kyligare. Vi hade inte riktigt tänkt på det, jag hade inte ens med mig en jacka. 
Jag hade liksom kortkort sommarklänning på mig. Denna bild ville jag ta då några andra också hade klättrat upp på den lilla muren och tagit just en sån här bild och jag tänkte att wow den måste ju blivit jättebra. Ja, jo, verkligen wow. Skyller på fotografen.
Som medpassagerare är man såklart skyldig att föreviga allt som föraren missar. Kanske även ta en bild eller två med självutlösaren trots motljus? Det är valfritt. 
Eh bra bild ja. Vi hittade en rastplats med restaurang, hotell och kiosk. Så det blev glasspaus. Läste gästboken på hotellet och det var tydligen ett sämst hotell. Reporterns Teneriffa-tips: bo inte där. 
Vi tog oss ända upp till den sista anhalten innan resten av vägen upp för berget byttes ut mot en linbana. Erik ville verkligen åka upp till toppen men vi satt och kollade på alla som var påväg upp och de hade ju vantar och täckbyxor. Så jag googlade och det stod att det skulle vara -2 på toppen. Aldrig sa jag. Erik höll med. Dumt av oss att inte ta med mer kläder! Hade ju varit supersmidigt att trycka in i bilen bara. 
Som tur vad hade vi utflyktat en hel dag vid det här laget, så det var okej att åka hem. På hotellet piffade vi oss lite innan vi mötte upp Eriks kompisar och åt middag på Hard rock café. När en amerikan fyller år får man väl skippa tapas sista Teneriffa-dagen.
 
Vet ej varför jag skrev så, vi åt tapas en gång under en vecka.

Sandra-dagen

Hej!
 
Kom på att jag inte bloggat alls mycket i februari, månaden är snart slut och detta är det andra inlägget jag skriver? Är i och för sig den kortaste månaden men bara ett inlägg känns ju knapert. Så här kommer ett som plåster på såren. Vad ni lidit av denna frånvaro, kan bara ana. Man undrar nästan om det inte är sommar igen, då det brukar vara perioden då bloggandet sinar, men det är ju verkligen tvärtom. Vinter all the way. Här är några saker jag gjort i febban (förra veckan bara egentligen) som fastnat på bild:
Näää ser nu att bilden är ojämn och att den mörka fula bilden syns mest aja orkar inte ändra.
 
Alla hjärtans dag hände förra onsdagen! Och jag var gräsänka. Trots att Emmy hatade att jag använde det ordet (jag tycker det är lite gulligt) så firade hon ändå med mig. Eller vi firade fetonsdag och gjorde semlor. Blev mycket goda. Vi använde en hel (obs liten) tub mandelmassa till två semlor och det kanske var lite mycket men det är ju samtidigt det bästa med en semla. Jag fick även blombud, så speciell är jag. I en grå skåpbil kom de. Efter att ha kört till fel adress först. Väldigt fina, tyvärr är de vissna nu. 
 
Det fick bli två bilder på blommorna då de var så fina i mitt vardagsrum. Och matchade med boken jag läste förra veckan. Finaste boken jag ägt, syns inte bra på bild men är mycket fint gjord. Tyvär matchade ej innehållet omslaget, men gav den ändå 3/5. Förtjänar kanske mer 2.5 men man kan inte ge halvor på Goodreads. Jag läste ändå de sista 150 sidorna i ett sträck och det är alltid ett bra betyg. 
Men vad bra det går med mina collage:)? Snodde den andra bilden från Nellys insta och kvallen är sämst aja, samma här orkar inte ändra nu ju?
 
Andra grejer än alla hjärtans hände såklart förra veckan. På torsdagen hade vi ventilering på skrivuppgift och när de två timmarna var slut var vi officiellt klara med kursen. Eller ja, har ju inte fått resultatet på skrivuppgiften men ni fattar. På kvällen drack jag öl på Gotlands med kursare, gick hem vid 22 då jag hade en mastodont huvudvärk och skulle jobba kl 8 morgonen efter. 
 
På lördagen besiktade jag (eller säger man besiktigade? troligtvis officiellt, men google verkar tycka att båda är okej) Lilla My och strax innan 12 mötte jag Nelly vid stationen. Vi skulle lördagsfika! På självaste Sandra-dagen om ni inte visste det. Det var mycket gott. Vi pratade bland annat om att man måste säkerhetskopiera mera för man vet aldrig om man spiller vin på datorn dagen innan tentan ska skickas in (true story). Kanske ska göra det nu? Ja låter bra. Imorgon ska jag äta frukost på samma nation som jag lördagsfikade på och boxas på kvällen. Om ni har tur får ni veta hur det gick någon gång i mars! Hejrå

tja då

Hej! Tja! Nu var det ett tag sedan och mycket har hänt. Eller, jag har flyttat, det är väl det som har hänt.
I torsdagskväll förra veckan kom mitt flytt-crew upp. Sov sista natten på Vattisvägis och sen satte vi igång. Sjukt effektiva var vi i våra matchande tröjor. Syns inte på denna bild men lovar att vi var coolast på Ikea. Så himla snällt av dem att hjälpa till och mysigt att få hänga även om hänget var att jag satte dem i arbete.
Och nu har jag bott i lägis i lite mer än en vecka. Börjar komma på plats, trots att jag fortfarande inte kan fylla alla utrymmen riktigt än. Att gå från att fylla 11 till 39 kvadrat är inte något man gör över en natt. Men det gör inte så mycket för jag får ha min mat ifred och kan ha mat på mer än endast en hylla i kylen. Lever. Japp. 
 
Förutom flytt har min vecka inneburit två dagars jobb istället för en som jag brukar och har därmed känt mig lite stressad. Två dagar är väl inte så mycket men känns svårt att hinna med allt ibland. Har dock varit kul att jobba och jag har tagit igen lite plugg under helgen så det är egentligen inte stressigt. Jag har liksom fram till tisdag klockan 12 på mig att blir klar med en uppgift som ska ventileras i veckan. Typiskt hjärnan att spöka. 
 
Nu ligger jag i alla fall på Eriks soffa, har precis ätit falafeltallrik. Igår firade vi Eriks kompis födelsedag med middag och burlesque. Var mycket trevligt trots att jag inte fått information om att det var dresscode. Folk hade smoking och jag hade jeans. Aja, var som tur var svartklädd så det passade in i temat. 
 
Nu ska jag försöka bestämma mig om jag orkar åka tillbaka till Uppsala ikväll eller om jag ska göra det imorgon bitti. Tufft beslut för en latis. Trist att jag förlorat förmågan att producera text och att detta inlägg blev kasst. Men ville mest säga hej.  
RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com