22

Hej! 
 
Förförra veckan använde jag min systemkamera för första gången på ett tag, så det tog någon vecka innan jag orkade ladda upp bilderna på datorn och blogga. Är ledsen för det va!! Men nu är det hög tid att skriva novembers sista inlägg. Längtar efter första december för då får jag skrapa första luckan i min triss-kalender som jag fick av mormor och morfar. <3
Sedan vi hördes sist har jag fyllt år! Efter min sista praktik-dag tog jag tåget tillbaka till Uppis och mötte mamma, Magnus, Fanny, mormor och morfar. Gänget, som jag brukar säga. De hade kommit upp för att fira min och morfars födelsedag. Jag fick sova en natt på hotell (staycation va, nu är jag äkta bloggare) och på lördagen så firade vi med tårta på hotellrummet. Jag fick välja tallrikar. 
 
Detta var andra året i rad som jag och morfar öppnade paket på hotell, tb till förra gången:
Då i Stockholm! Nu i Uppis, men det förstod ni.
Gulliga vi är. 
 
Andra saker vi gjorde under helgen: åt smörgåstårta på Norrlands (var uppskattat, mormor sa att den var bättre än Ica Maxis), hängde i Gamla Uppsala och var på Ikea. Mysigaste helgen, om mindre än en månad ses vi igen!! Då är det jul.
På min actual b-day (ja det tidigare snacket om att det var min födelsedag på helgen osv var en lögn) hade Uppsala blivit något vinterland. Som tur var försvann det dagen efter och vi har haft plusgrader sedan dess. Det är fint och sånt där, men inte kul med frysta cykellås och hala vägar. Vi hade introföreläsning till ny kurs och när den slöt klockan 12 så cyklade vi ner till VG och åt soppa. Majssoppa var det = konstigt men jag tycker om majs så det funkade bra. Sen tog jag och Emmy bussen till Boländerna och köpte nya träningsskor som vi fick till nedsatt pris x2. Nu när vi börjat gymma igen (man kan inte hålla på att springa i snön, där går gränsen) behövde vi inomhusskor. Skorna får bra betyg, funkar både på löpbandet och på gruppassen (Nike, anställ mig?). 
 
Efter den mycket lyckade shoppingturen (gick till och med in på Rituals och hämtade en gratis duschkräm, då har man på riktigt utnyttjat sin födelsedag) lagade jag en tråkig pasta till mig själv, åt några Paradis-chokladbitar och cyklade till V-dala. Där drack jag, Emmy, Sabina och Ellen nyp och sen någon öl. Spelade ett sällskapsspel med exploderande katter och jag fick jättefina presenter!! Kolla:
 
Okej eh fick alltså inte hela bokhyllan, MEN två Selma Lagerlöf-böcker i finaste utgåvan. Hade en sedan tidigare, se vilken fin stapel det blev. Man kan ju gråta för mindre. Och som om inte det var nog fick jag också en muminkopp som jag inte tror jag har bild på, vänta ska ta en:
Så fin??? Och nu har jag 6 muminmuggar i samlingen <3 Hittills har ingen gett mig någon jag inte redan har, vilket betyder att mina medmänniskor har koll. 
 
Är ni nöjda med detta blogginlägg får ni gärna ge tummen upp och prenumerera. Nu ska jag packa lasagnen jag gjorde till middag i matlådor och försöka få in dem på mitt hyllplan i kylskåpet. The struggle is real. Imorgon ska jag skriva PM eller kanske jobba? VI får se. Säger hejdå med denna hälsning jag hittade på min bil förra veckan:
 
Gulligt eller creppy? Jag röstar på creepy.

kvinnan på tåget & sista dagen

Hej! Eftersom tåget alltid kommer in 40 minuter innan jag egentligen börjar passar jag på att uppdatera innan alla andra kommer. Idag var sista dagen jag tog tåget 06:43 till Västmanland (haha är orolig att jag ska komma upp i google-sökningar om jag skriver det riktiga namnet därav anonymiteten), två veckor praktik avslutas idag. Det ska bli skönt, jag saknar att hänga på universitetet och med mina kompizar. Man delar ju annars allt med sina kursare och även fast vi alla gör samma sak nu så gör vi ju det på helt olika ställen. Alla har olika erfarenheter, dåliga eller bra. Så för att summera: det har varit kul men jag har ändå längtat efter att det ska ta slut. Att inte känna sig i vägen och helt lost hela tiden. 
Jag när jag skulle kolla frisyren i personalrummet.
 
Under de här två veckorna har två saker hänt som aldrig händer mig. 1. Andra dagen gick jag ut till min cykel på morgonen och upptäckte att cykellåset fryst. Jag går upp och hämtar låsoljan jag har, får upp ett av låsen. Ska låsa upp det andra (denna morgon ångrar jag att jag har tre) och tror att det funkar innan nyckeln bryts av(?). Så där står jag, under tidspress då tåget går strax, med en halv nyckel. Det slutar med att jag missar tåget. Jag, som är 110% tidspessimist och alltid minst 10 minuter tidig till tåget. Fattade ingenting. Fick vänta på centralen en timme innan nästa gick. Sen nr 2. är ännu mer otrolig. Jag går hemifrån 06:15 på morgnarna (har slutat försöka med cykeln är arg på den) och då finns det inte så mycket tid. Så igår går jag hemifrån, dubbelkollar att jag har nyckel till skolan osv, men dubbelkollar inte att jag har plånboken. Tänker att, äsch, jag har ju den alltid ändå. Det är bara jag som är nojig och dubbelkollar allt, helst trippelkollar. Så jag går, kommer fram till tåget, sätter mig och börjar leta fram min plånbok eftersom jag är lite orolig ändå. Fem minuter innan tåget går inser jag att jag inte har den med mig. Jag börjar frenetiskt googla om man kan köpa sms-biljett på faktura eller något, men det går inte. Jag har alltså varken UL-biljett eller kontokort med mig. Tänker att fan, nu får jag 1500 i böter eller något. Så jag testar att fråga kvinnan bredvid mig om hon har swish och kanske kan köpa en biljett till mig. Hon tar fram en 24h biljett som hon tydligen har liggandes i väskan och ger mig den. Alltså löste hon både mitt problem med att komma till jobbet och hem. Jag swishade henne överpris för biljetten och tackade henne så många gånger. Blev så glad. Hemma låg min plånbok under en hög med papper. Nu ska jag alltid dubbelkolla <3 Men slutsatsen: dessa saker händer inte mig förutom under praktik. Därför: tacksam att praktiken tar slut idag så jag kan sluta ha otur. För det är så det funkar eller?
Nelly var här i helgen! Vi åt burgare och myste. 
 
Ok nu ska jag "jobba"! Och mi familia är på väg till Uppsala nu!! Längtar!!!

höstlov & första dagen

Hej hörrni, vi har inte hörts på ett tag. Trist att blogga just nu.
Jag har varit på Gotland. Bytt däck och hängt med familjen. 
Jag har skrivit hemtenta i specialpedagogik. Då hade Emmy med sig kaffe och kopp. Det brukar hon ha men det var ändå kul att fota. 
 
Sen fick jag något slags höstlov. Det hela var mycket märkligt. Vi hade två tillfällen med VFU-info, sen var vi lediga. Inget plugg utan bara väntan på att praktiken skulle börja. Jag hängde i Stockholm med Erik som också hade höstlov och läste ut den där jäkla boken. Oj oj. Satt med hushållspappersrullen och torkade tårar konstant mot slutet. Ena stunden förlorade jag allt hopp om mänskligheten, andra log jag för att det var så fint, för att sedan bli arg, ledsen, förvånad, äh you name it. Största läsupplevelsen jag haft på länge, 5/5. Blev arg när jag läste någon recension på goodreads där den hade fått 1/5 typ? HUR
Men igår var sista höstlovsdagen och nu ska jag spendera kommande två veckor här, som man når efter 45 minuter med Upptåget. Ganska fint ju. Kan säkert bli nåt. Och om inte så har jag bara 9 dagar kvar (Candide or the optimist)
RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com