Böcker jag ska läsa sen

Nu har jag bara 1,5 bok kvar att läsa i den här kursen och imorgon börjar jag skriva tenta. Sen är litteraturvetenskapen slut på ett tag och då ska jag få börja läsa egenvalda böcker igen. Är pepp! Hoppas på att kunna hålla uppe läsningen trots att den inte kommer naturligt med plugget. Kommer inte tvinga mig själv att läsa tre eller fyra böcker i veckan som nu, men kanske tre i månaden? Alternativt en som är lite längre? Har hållt mig borta från längre böcker under min en-bok-i-månaden-grej men nu tror jag att jag klarar det. Förresten är målet för i år 25 böcker. Det klarar jag, har redan läst 16. Aja, här är fyra olästa böcker i min bokhylla!
 
Den här köpte jag på loppis för en femma. Jag började läsa Sara Stridsbergs Beckomberga - Ode till min familj för ett år sedan men läste aldrig klart den. Vill dock så gärna läsa något av henne så hoppas att den här känns bättre. Det är en fiktiv roman om Valerie Solanas aka feministen som sköt Andy Warhol. Gullig katt på framsidan.
Den här boken fick jag i julklapp och har absolut noll koll på. Tror att den är lite mystisk med inslag av magisk realism (snyggt ord va, jag vet). Står på Bokus: "2000-talets bäst säljande brittiska debutroman alla kategorier, den största succédebuten sedan Harry Potter & de vises sten!" Så det är ju ett gott betyg. 
När jag pratade om att läsa lite längre böcker menade jag bland annat den här, på 600 sidor. Tyckte Lila Hibiskus var helt okej bra, men har hört att denna ska vara mycket bättre. Går typ ej att hitta en negativ recension på denna bok. Tror jag kommer tycka den är seg ibland, men förhoppningsvis läsvärd! Kanske plöjer denna i sommar tänker jag.
Sist ut är denna bok som jag köpte för 35 kronor på bokrean förra veckan! Köpte den kanske mest för det fina omslaget. Tror den handlar en deprimerad fru som är otrogen. Så jäkla imponerad av Emmy som läste bakgrundstexten och ba det låter som Madame Bovary, sen står det i en recension "En Madame Bovary för 2000-talet!!!" (hoppas hon läser detta cred nu). 
 
Det var allt! Frågan är vilken jag ska börja med?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com