livet hörrni

Så jäkla oinspirerande att blogga ändå. Men jag kämpar på. Kul att ha i framtiden!! Eller nåt. I alla fall: ny vecka, ny månad (snart) och ny kurs! Språksociologi. Tycker hittills det verkar kul men det gör mig inte lika pepp som kanske littvet gjorde. Men man vänjer sig väl. 
 
Annars kan vi ju prata om vädret om vi vill. Igår var det typ 20 grader?! Så. Jäkla. Gött. Åt glass medan solen ba värmde mitt ansikte både i lördags och i söndags. Livet, hörrni.
 
 
I lördags åt jag nämnda glass vid Drottningholm! Har aldrig varit där, så var väl på tiden. Dock sorligt att jag inte fick igång min systemkamera som jag hade med mig. Minneskortet har liksom fastnat på något sätt, har försökt lirka ur det med en pincett men det går inte. Och vill ju inte riskera att förstöra kameran. Så får nog lämna in den till någon som vet. Seeegt dock. :(:(
I söndags åt jag glassen i Bromma, sen åkte jag hem till Nelly och lagade mat i hennes superfräscha lägenhet (hon har diskmaskin och tvättmaskin och balkong vad mer behöver man i livet?? är så avis). Vi lagade sötpotatisgryta med kokosris och det blev så gott. Kanske inte ser så gott ut på bilden, men lovar. Blev mycket mat också, åt upp det sista till lunchen idag. 
 
Idag har jag varit på synundersökning pga inte hållbart att ha ont i huvudet varje dag, något måste vara fel liksom. Och om två veckor blir jag med glasögon! Alltså ända sen jag åkte ifrån optikern har jag fått en bild i huvudet att dem jag valde ut såg rätt tantiga ut? Så är orolig nu. Har liksom glömt redan. Hoppas jag kommer ihåg fel och att jag blir cool i dem B-) Nu ska jag väl se ett avsnitt Girls och sen sova! Godnatt. <3

hey-o

Hej! 
 
Måndag vare ja. Jag har haft en bra dag. Har skrivit tenta majoriteten av den, känns skönt att jag har besvarat alla frågor med något typ av svar i alla fall. Sen var långt ifrån allt jag skrev något som jag faktiskt kan använda, får väl sitta och radera imorgon. 
 
Jag har haft en bra helg i alla fall! I fredags var jag på bio med Emmy och Amanda, vi såg Dröm vidare och den var riktigt bra. Silvana Imam köpte upp alla biljetter till två föreställningar i Kista för att folk skulle kunna komma dit och se den gratis, gulligt eller hur? Men tyvärr gjorde hon inte det i Uppsala, så vi fick betala. Hatar när det händer va. Efter bion gick vi till VG och spelade TP/drack öl. Och i lördags jobbade jag lördagsfika i Majs Café på Norrlands! Dvs pyntade smörgåstårtor, bryggde kaffe och gjorde mackor. Mycket mysigt. Igår var det så jäkla soligt vilket gjorde mig lycklig, köpte blomma på Ikea, slappade, tränade. Idag har det ju dessvärre snöat, men det pratar vi inte om. Kolla vad gulligt det blev med murgrönan, va:
Är nöjd. Hoppas den fortsätter växa åt rätt håll bara, annars vet jag inte om jag kommer hantera den.

Böcker jag ska läsa sen

Nu har jag bara 1,5 bok kvar att läsa i den här kursen och imorgon börjar jag skriva tenta. Sen är litteraturvetenskapen slut på ett tag och då ska jag få börja läsa egenvalda böcker igen. Är pepp! Hoppas på att kunna hålla uppe läsningen trots att den inte kommer naturligt med plugget. Kommer inte tvinga mig själv att läsa tre eller fyra böcker i veckan som nu, men kanske tre i månaden? Alternativt en som är lite längre? Har hållt mig borta från längre böcker under min en-bok-i-månaden-grej men nu tror jag att jag klarar det. Förresten är målet för i år 25 böcker. Det klarar jag, har redan läst 16. Aja, här är fyra olästa böcker i min bokhylla!
 
Den här köpte jag på loppis för en femma. Jag började läsa Sara Stridsbergs Beckomberga - Ode till min familj för ett år sedan men läste aldrig klart den. Vill dock så gärna läsa något av henne så hoppas att den här känns bättre. Det är en fiktiv roman om Valerie Solanas aka feministen som sköt Andy Warhol. Gullig katt på framsidan.
Den här boken fick jag i julklapp och har absolut noll koll på. Tror att den är lite mystisk med inslag av magisk realism (snyggt ord va, jag vet). Står på Bokus: "2000-talets bäst säljande brittiska debutroman alla kategorier, den största succédebuten sedan Harry Potter & de vises sten!" Så det är ju ett gott betyg. 
När jag pratade om att läsa lite längre böcker menade jag bland annat den här, på 600 sidor. Tyckte Lila Hibiskus var helt okej bra, men har hört att denna ska vara mycket bättre. Går typ ej att hitta en negativ recension på denna bok. Tror jag kommer tycka den är seg ibland, men förhoppningsvis läsvärd! Kanske plöjer denna i sommar tänker jag.
Sist ut är denna bok som jag köpte för 35 kronor på bokrean förra veckan! Köpte den kanske mest för det fina omslaget. Tror den handlar en deprimerad fru som är otrogen. Så jäkla imponerad av Emmy som läste bakgrundstexten och ba det låter som Madame Bovary, sen står det i en recension "En Madame Bovary för 2000-talet!!!" (hoppas hon läser detta cred nu). 
 
Det var allt! Frågan är vilken jag ska börja med?
RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com