ett öga rött

Jag har haft ovanligt röda ögon på sistone. Speciellt vänster öga har sett irriterat ut. Det röda börjar längst in vid näsan och slutar där min regnbågshinna tar vid. Det har varit så i en vecka nu, kanske. Jag oroar mig egentligen inte, men jag irriteras över att det irriterade ögat gör att jag ser trött och ledsen ut. Jag är lite ledsen. Men inte trött, egentligen. Jag har sovit mycket de senaste veckorna. Seminarierna har bara varit schemalagda på eftermiddagarna och jag har inte jobbat öppning på en månad. Så jag har struntat i att sätta alarm och sovit. Förmiddagarna har gått sakta, och på de dagar då jag varken har skola eller jobb kommer jag igång med pluggandet för sent. 
 
Jag oroar mig inte över mitt röda öga, men det irriterar mig att irritationen gör att jag ser ledsen och trött ut. Idag googlade jag rött öga och hamnade på S:t Eriks Ögonsjukhus hemsida. De skriver att ett blodkärl i bindhinnan kan ha brustit eller vidgats. Och utöver färgen kan andra besvär vara: 
 
- Värk i ögat
- Ont i ögat
- Kliar i ögat
- Svullnad i ögat
- Ökat tårflöde
 
Det stämmer att jag har haft ökat tårflöde den senaste veckan. Vi kan säga att det är på grund av mitt brustna blodkärl, men det är nog inte det. 
 
 
 
 
(Obs, det är nog ögoninflammation)


Kommentarer
Anonym

Eller allergi...

2016-05-21 @ 19:35:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com