måndagspepp

Hej! 
 
Känner mig måndagspeppad idag! Kan vara för att jag har sovit ohyggligt många timmar inatt. Det har känts som att jag sovit mer än vad jag har varit vaken i helgen. Jag var ute lite för länge i fredags och sen lämnade jag inte sängen lördag eller söndag. På tal om den, så är det nog just sängen jag kommer sakna mest med den här lägenheten. Jag kan egentligen sova både på längden och bredden i den, snurra ett helt varv under natten om jag vill. Lyx. 
 
Men okej, hej måndag och sommarvärmen utanför fönstret. Jag kombinerar essäskrivande med tvättning nu på förmiddagen. Att få ihop en essä på 10 sidor känns inte så långt borta nu, har snart sex sidor text. Tycker synd om läraren som skall läsa den dock. I fredags var det textsamtal på de första tre sidorna och jag har fått en del tips om hur jag kan fortsätta, så det går bra. BRA BRA BRA (märks det att jag druckit tre koppar kaffe idag?)
 
Annars då? Jag vet inte riktigt. Jag verkar ha glömt det jag gjort den senaste veckan. Då var det förmodligen inget viktigt. Vi hörs en annan dag, nu är min tvätt klar.
 
Kram
 

ett öga rött

Jag har haft ovanligt röda ögon på sistone. Speciellt vänster öga har sett irriterat ut. Det röda börjar längst in vid näsan och slutar där min regnbågshinna tar vid. Det har varit så i en vecka nu, kanske. Jag oroar mig egentligen inte, men jag irriteras över att det irriterade ögat gör att jag ser trött och ledsen ut. Jag är lite ledsen. Men inte trött, egentligen. Jag har sovit mycket de senaste veckorna. Seminarierna har bara varit schemalagda på eftermiddagarna och jag har inte jobbat öppning på en månad. Så jag har struntat i att sätta alarm och sovit. Förmiddagarna har gått sakta, och på de dagar då jag varken har skola eller jobb kommer jag igång med pluggandet för sent. 
 
Jag oroar mig inte över mitt röda öga, men det irriterar mig att irritationen gör att jag ser ledsen och trött ut. Idag googlade jag rött öga och hamnade på S:t Eriks Ögonsjukhus hemsida. De skriver att ett blodkärl i bindhinnan kan ha brustit eller vidgats. Och utöver färgen kan andra besvär vara: 
 
- Värk i ögat
- Ont i ögat
- Kliar i ögat
- Svullnad i ögat
- Ökat tårflöde
 
Det stämmer att jag har haft ökat tårflöde den senaste veckan. Vi kan säga att det är på grund av mitt brustna blodkärl, men det är nog inte det. 
 
 
 
 
(Obs, det är nog ögoninflammation)

spindlar i duschen och andra vardagsproblem

Hej! Med de här fem fingrarna vill jag säga hej, men också visa hur många pass jag har kvar på mitt jobb.
Med de här fingrarna vill jag visa hur många veckor jag har kvar på Kreativt Skrivande.
Det här ensamma fingret visar hur många dagar det är kvar tills jag måste skicka in 3 sidor av min essä som känns dåliga.
Och med den här näven kan jag slå dig.
Nää skoja, jag är snäll. Men ni vet väl att jag gymmat hela året så jag är ganska stark.
 
Alla underbara! Hoppas ni har haft en bra helg (vet inte vem jag skriver till när jag skriver ni men det känns bättre att låtsas som att jag pratar med någon) för det har jag! Känns bra att jag inte jobbat så mycket under helgerna den senaste tiden, det har ökat min livsstandard. Och mitt vindrickande.
 
Hade mitt första möte med en spindel i min nuvarande lägenhet häromdagen. Den kröp fram när jag stod i duschen och jag skrek, jag skrek så mycket hörrni, the real psycho experience. Härmed välkomnar jag (inte) tiden på året då man bör skaka alla handdukar som legat vikta i badrummet, alla sängkläder innan läggdags och alla kläder som hänger i garderoben. I alla fall är detta vad jag tänker att jag skall göra när jag krossat spindeln med Eucerinflaskan, men sen glömmer jag lika snabbt. TILLS NÄSTA KOMMER.
 
Det är fantastiskt konstigt hur detta var den första spindeln jag någonsin mött och mördat i denna lägenhet. I Djursholm, där vi bodde vägg i vägg med källaren, var det spindlar överallt, hela tiden. Och stora var de också. En gång när jag kom till jobbet och tog upp en nytvättad jobbtröja fick jag plötsligt syn på en spindel som kröp ur den. En Djursholm-spindel. Jag fick aldrig tag på den. Fick dåligt samvete för att jag planterat en mutant jättespindelart i stan. 
 
Men okok, nog om det. Det är en ny vecka och jag är väl redo. Nu skall jag skriva om författare och varumärke. Att tänka på: långa meningar. Lugnt tempo. Andas. Låt tankarna sväva.
 
Kram! 
RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com