Om mordet på Orientexpressen och att läsa klassiker

 
Hej!
 
Det går väldigt bra med mitt löfte om att läsa en bok i månaden, jag läste ut årets femte bok idag! Mordet på Orientexpressen med Agatha Christie. I början av kreativt skrivande kursen fick vi till uppgift att läsa en Hjalmar Söderberg bok. Åh herregud, tänkte jag. Jag har av någon anledning varit rädd för att läsa klassiker, jag har haft en föruttfattad mening att de skall vara tråkiga, torra och skrivna på ett sånt gammalmodigt och svårt sätt. Och självklart har språket utvecklats om man jämför det med hundra år sedan, men en klassiker är en klassiker av en anledning. Och jag tror verkligen att om man vill bli bra på att skriva en viss genre, måste man läsa dem första inom just den. 
 
Jag tyckte förresten mycket om Hjalmar Söderbergs Doktor Glas, och ser fram emot att läsa Den Allvarsamma Leken inom snar tid, men det var inte vad detta inlägg skulle handla om. Det skulle handla om Agatha Christie. Agatha är världens mest sålda författare, alltså, vi snackar 4 MILJARDER sålda böcker. Så jag tänkte, dags att läsa lite Hercule Poirot kanske? Mordet på Orientexpressen är i princip bara dialog, men det funkar bra, har spännande slut och jag skulle ranka den som perfekt bussbok!
 
Förresten, visst är omslaget fint? Jag är verkligen en sådan där hemsk person som dömer en bok av omslaget, så jag älskar när man ger ut en nyutgåva av en klassiker, det blir på något sätt mer spännande att läsa då. 


Kommentarer
Klas af Ek

Mycket intressant analys Sandra. Men kan du utveckla bussbok? Vad krävs för att en bok skall bli en bra bussbok?

2016-03-25 @ 18:57:02
Klas af Ek

Mycket intressant analys Sandra. Men kan du utveckla bussbok? Vad krävs för att en bok skall bli en bra bussbok?

2016-03-25 @ 18:57:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com