typ såhär

Hej! Jag kom nyss tillbaka till Stockholm efter en påsk på Gotland. När jag kom såg det ut såhär, och när jag åkte var det mer såhär:
Vilket är klart mycket om ni frågar mig bättre. På Gotland har jag solat ansiktet och njutit av värmen typ såhär:
Sedan har jag även fixat håret, dansat och druckit alldeles för mycket påskmust. Typ som här:
Och det var den vistelsen, summerade på minimalt antal ord men desto fler bilder. Nu skall jag handla mat, kanske träna och sen är det dags att ladda upp för ny delkurs imorgon. Hoppas ni har haft en bra påsk!

Om mordet på Orientexpressen och att läsa klassiker

 
Hej!
 
Det går väldigt bra med mitt löfte om att läsa en bok i månaden, jag läste ut årets femte bok idag! Mordet på Orientexpressen med Agatha Christie. I början av kreativt skrivande kursen fick vi till uppgift att läsa en Hjalmar Söderberg bok. Åh herregud, tänkte jag. Jag har av någon anledning varit rädd för att läsa klassiker, jag har haft en föruttfattad mening att de skall vara tråkiga, torra och skrivna på ett sånt gammalmodigt och svårt sätt. Och självklart har språket utvecklats om man jämför det med hundra år sedan, men en klassiker är en klassiker av en anledning. Och jag tror verkligen att om man vill bli bra på att skriva en viss genre, måste man läsa dem första inom just den. 
 
Jag tyckte förresten mycket om Hjalmar Söderbergs Doktor Glas, och ser fram emot att läsa Den Allvarsamma Leken inom snar tid, men det var inte vad detta inlägg skulle handla om. Det skulle handla om Agatha Christie. Agatha är världens mest sålda författare, alltså, vi snackar 4 MILJARDER sålda böcker. Så jag tänkte, dags att läsa lite Hercule Poirot kanske? Mordet på Orientexpressen är i princip bara dialog, men det funkar bra, har spännande slut och jag skulle ranka den som perfekt bussbok!
 
Förresten, visst är omslaget fint? Jag är verkligen en sådan där hemsk person som dömer en bok av omslaget, så jag älskar när man ger ut en nyutgåva av en klassiker, det blir på något sätt mer spännande att läsa då. 

zöndagzzz

Hej!
 
Kikar in här lite snabbt. Söndagar är verkligen sämst dag för mig att blogga på, blir ett byte på bloggdag från och med nu. Ändå bra att jag känner mig själv, "ja nej, jag kan inte ses efter jobbet på söndag, jag kommer ha huvudvärk då". Nu ligger jag här på soffan med huvudvärken på plats. Illamående är jag också, eftersom jag var så hungrig när jag kom hem att jag proppade i mig massa godis. Smart. Imorgon är sista seminariet innan påsk så nu skall jag se till att maxa sömnen inatt. Heja!
RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com