två böcker att läsa i sommar

Hej! Det är riktigt höstväder i Stockholm idag, men här kommer två böcker som passar perfekt att läsas i solen, när den väljer att visa sig igen. Okej, direkt från en picknick-filt nära dig:
Jag har velat läsa Martina Haags senaste bok sedan den släpptes, kanske främst på grund av det fina omslaget (judge me). Det är något som inte stämmer är, citat från Aftonbladet, "känslomässigt baserad på hennes egen separation från Eric Haag." Författaren Petra åker till fjällen i två veckor för att skriva en bok om sin skilsmässa och skogsvandringar varvas med återblickar. Det är en ganska kort roman, inte ens två hundra sidor, och jag läste ut den på två dagar - perfa för stranden.  
Den andra boken är När hundarna kommer av Jessica Schiefauer. Det är en ungdomsbok som passar lika bra till en vuxen tycker jag. Den handlar om relationen mellan Ester och Isak, två tonåringar som blir kära en sommar. I boken får vi ta del av hur deras relation påverkas när Isaks lillebror är närvarande vid ett mord på en ung pojke. Schieafuers berättar denna hemska historia med ett sådant fantastiskt gripande språk. Boken har vissa kopplingar till mordet på John Hron, som mördades av nynazister på nittiotalet. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com