-> Pythagoras grotta

Hej! Nu skall ni få följa med på vår Greklands tisdag! Vi hade nämligen hyrt denna lilla gulliga bil och efter ett stopp vid Potami vattenfallen, som jag visade i förra inlägget, drog vi upp en karta och satte kurs mot Pythagoras grotta. 
Tvärs över ön, två-tre mil bara. Det går snabbt. Trodde vi.
Samos är en väldigt bergig ö, vilket vi inte hade tänkt på.
Så vi körde upp i bergen. Upp, upp, upp. Med svängar i 90 grader på snirkliga småvägar. 
Efter lite drygt en timmes körande blev dessutom vägarna i sånt dåligt skick. Vi övervägde att vända om, för det var inte direkt en jeep vi hade hyrt. Men vi körde vidare i hopp om att snart, snart kanske det blir bättre. Sån himla tur att Erik körde, jag hade bara blivit hysterisk om jag suttit vid ratten. Jag tog fina bilder istället, också bra uppgift.
Väl framme vid grottorna var vi de enda där. Förutom ägaren av ett litet café/kiosk. Det fanns tydligen två vägar till grottorna och vi hade såklart valt den sämsta av dem. Mannen i kiosken gav oss informationsbroschyrer på svenska, skrivna utan åäö, och vi köpte en cola. Sedan började vi vandra upp för trapporna och bergen och detta var mina vandringsskor. Inte att rekommendera, men inte visste jag att vi skulle hika.
 
Pythagoras, som i Pythagoras sats, föddes på den här ön och det var i grottorna på dessa klippor som han tänkte. Och lärde ut vad han tänkte. 
Här eeee jag! Svettig och trött.
Mycket nöjda och trötta med dagen styrde vi sikte mot "staden" Kambos, där jag beställde pasta för 60 kronor och fick drygt ett halvt kilo spaghetti. Som jag åt upp, såklart. 
Sen tankade vi och körde den lite längre, men mycket bättre, vägen hem till hotellet. Jag slocknade direkt. 


Kommentarer
FrökenTV, bloggen om tv och film

oh nice

2016-07-02 @ 10:50:45
URL: http://efji.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com