-> Pythagoras grotta

Hej! Nu skall ni få följa med på vår Greklands tisdag! Vi hade nämligen hyrt denna lilla gulliga bil och efter ett stopp vid Potami vattenfallen, som jag visade i förra inlägget, drog vi upp en karta och satte kurs mot Pythagoras grotta. 
Tvärs över ön, två-tre mil bara. Det går snabbt. Trodde vi.
Samos är en väldigt bergig ö, vilket vi inte hade tänkt på.
Så vi körde upp i bergen. Upp, upp, upp. Med svängar i 90 grader på snirkliga småvägar. 
Efter lite drygt en timmes körande blev dessutom vägarna i sånt dåligt skick. Vi övervägde att vända om, för det var inte direkt en jeep vi hade hyrt. Men vi körde vidare i hopp om att snart, snart kanske det blir bättre. Sån himla tur att Erik körde, jag hade bara blivit hysterisk om jag suttit vid ratten. Jag tog fina bilder istället, också bra uppgift.
Väl framme vid grottorna var vi de enda där. Förutom ägaren av ett litet café/kiosk. Det fanns tydligen två vägar till grottorna och vi hade såklart valt den sämsta av dem. Mannen i kiosken gav oss informationsbroschyrer på svenska, skrivna utan åäö, och vi köpte en cola. Sedan började vi vandra upp för trapporna och bergen och detta var mina vandringsskor. Inte att rekommendera, men inte visste jag att vi skulle hika.
 
Pythagoras, som i Pythagoras sats, föddes på den här ön och det var i grottorna på dessa klippor som han tänkte. Och lärde ut vad han tänkte. 
Här eeee jag! Svettig och trött.
Mycket nöjda och trötta med dagen styrde vi sikte mot "staden" Kambos, där jag beställde pasta för 60 kronor och fick drygt ett halvt kilo spaghetti. Som jag åt upp, såklart. 
Sen tankade vi och körde den lite längre, men mycket bättre, vägen hem till hotellet. Jag slocknade direkt. 

Sent vykort från Samos

Jag har kommit hem efter en vecka i Grekland, där jag bland annat badat i Potami vattenfallen med alla kläder på (inte speciellt smart kanske). Tog en del bilder med systemkameran under resan, så skall strax redigera och blogga dem. 
 
Nu är min semster/frivilliga arbetslöshet på tre veckor slut och imorgon börjar jag mitt sommarjobb på Gotland. Hur jobbar man heltid? Det var några månader sen sist. Men det skall ändå bli skönt och jag är peppad för en sommar på ön.
 
Hörs imorgon kanske? Ja det tror jag.

bara massa blommor

Hej! 
 
Är inte meningen att bara ladda upp bilder på blommor? Det bara blir så. Jag är på Gotland, har varit här sedan i torsdags. Besöket har varit lugnt och lite sorligt. Men idag åker jag tillbaka till Stockholm för att flytta ut ur lägenheten. Sen åker jag till Grekland på lördag! Bokade spontant i söndags och har sedan dess kollat Aftonbladet varje minut för att se ifall strejken blivit avblåst. Men nu skall det väl inte vara några problem. Så har hektiska dagar framför mig, packa, städa, flytta och sen resa. Men det blir spännande!
 
RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com