Två bilder och en bit essä

Hej!
 
Hmm... Går så trögt här på sommaren, men vill liksom fylla på med något. Så här över har ni två bilder från senaste tiden och här nedanför har ni en inledning jag skrev till min essä och som jag tyckte om men fick ta bort för den passade inte in med resten av texten. Kill your darlings osv, här är en bit av den i alla fall:
 

Klockan är 19.25 en torsdagskväll och jag får ett sms som undrar vad jag gör. Jag öppnar meddelandet och ser markören blinka medan jag funderar över vad jag skall svara. Vad jag gör? Jag sitter vid min laptop med Jennifer Anistons Wikipedia-sida uppe. Jag hamnade här genom att klicka på en länk från Brad Pitts sida, men ursprungligen googlade jag Angelina Jolie. Jag lyssnade nämligen på en pod där hon nämndes, och jag tänkte att det var längesen jag läste något om just Angelina Jolie. Senast jag hörde om henne var faktiskt när jag var i London förra sommaren och åkte tunnelbana, och hennes namn stod under gästföreläsare på en reklam för ett välgörenhetsevenemang. Vad för evenemang det var kommer jag inte ihåg, men jag kan lätt gå tillbaka och kolla. Längst till höger på Anistons Wikipedia-sida finns en faktaspalt och vid Spouse(s) klickar jag mig tillbaka till Brad Pitt, sen till Jolie. Snart har vi säkert den välgörenhet hon medverkade på. Allt finns ju där. 

 

Men tillbaka till sms:et, vad är det jag gör? Kan jag svara att jag befinner mig på Jennifer Anistons, född den 11e februari 1969 (age 47), Wikipedia-sida utan att det låter obehagligt? Jag har ingen hemlig besatthet över Aniston, jag vill bara veta när hon gifte sig med sin nuvarande make. Det var ju inte jag som skrev sidan. Det var inte jag som sökte upp ordagranna citat ur The Hollywood Reporter, med fotnoter och allt, för att beskriva skilsmässan mellan Aniston och Pitt. "Nobody did anything wrong.... It was just like, sometimes things [happen].”[147] Det är väl om något lite obehagligt. Att bry sig så mycket om en kändis att lägga timmar på att skriva om denne, helt gratis. Och vem i ledningen på Wikipedia har läst artikeln, checkat av fotnoterna och gett den stämpeln Semi-protection så att inte nyregistrerade användare kan ändra på till exempel födelsedatumet eller citatet från The Hollywood Reporter?

 

Vad gör du? Jag svarar att jag surfar lite bara. Sen stänger jag ner Wikipedia för kvällen, lite illa till mods. Fast kanske borde jag inte skämmas över mitt intresse för diverse kändisar. På Instagram och Facebook är intresset för människor i ens omgivning enormt, och med bara några tryck kan jag ta reda på vilket land min klasskompis från högstadiet befinner sig i på sin Asienresa. Jag har ingen kontakt med min före detta klasskompis, inte haft på fem år, men jag vill bara veta. Sökandet har inget medvetet mål, jag vet inte när jag skriver in klasskompisens namn varför det är så viktigt för mig att veta. Jag vill bara veta, helt enkelt.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com