Hjärtans fröjd

Hej! Jag börjar känna mig back on track! Som att jag ligger i fas med plugget. Idag har vi haft boksamtal på en ungdomsbok, jag har börjat med min analys av Svinalängorna som ska vara inne om 2 veckor och idag läste jag ut en bok vi ska börja jobba med på måndag. Ja, ni hör ju. Är i fas. Det tog bara x antal timmar att komma hit. Och boken jag läste idag var verkligen så fin att jag bara måste blogga om den!
Per Nilssons Hjärtans fröjd. En bok som jag aldrig hört talas om, trots att den kom ut 1992 och varit ganska poppis (tror jag i alla fall). Här följer några små utdrag (jag själv hatar att läsa utdrag på bloggar men jaja).
Hjärtans fröjd handlar om den första kärleken, vilket ganska många böcker gör. Men språket är så satans fint och bra, älskar hur han leker med rytm och ord.
Ibland är en hel sida en sång eller tysk grammatik.
Och jag tycker det är vackert utan att bli för sentimentalt och klyschigt. Roligt ibland dessutom. Speciellt pga språket. Älskar när någon tar en ganska simpel handling och gör den originell med hjälp av ord/meningsuppbyggnad/rytm/andra stilistiska drag. 
 
Så, då är första december snart slut och jag har redan läst en bok! Veckans andra utlästa bok. Jorå, they keep us busy där på litvet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com