Köpenhamn (igen)

Vår luff började här någonstans, klockan 4.28 i väntan på en buss i Skanstull. Vi hade nästan inte sovit någonting, men vi var glada ändå. Så glada man kan vara klockan fyra på morgonen, det vill säga. Vid fem gick tåget till Danmarks huvudstad....
...Köpenhamn! Som bjöd på färgglada hus i Nyhavn,
rosédrickande i ett hostelfönster 
och take away-öl. Vi tyckte mycket om Köpenhamn. Ganska likt Stockholm, men skulle gärna åka tillbaka en helg för att - ursäkta klyschan - komma iväg en stund. Vi var på Tivoli ↑, bodde på ett fräscht hostel, blev lite skrämda i Christiania, gick en lång promenad till lilla sjöjungfrun och njöt av att äntligen vara iväg. <3
 
Stay tuned for Amsterdam peeps

namnlös mapp 4 & pytt

Hej! Idag fyller tjejen till höger här 20 år <3
 
Okej, jobbade mitt första pass på sju veckor igår. Jag gled in i restaurangen och skrek "hallå, jag är tillbaka som en ny världsvan human being!" och alla ba ja, okej, kan du ta kassan. Neeej, så gick det inte till. Men på jobbet är sju veckor ingenting och för mig har det känts som en liten evighet. En annan liten evighet (smooth transition) är den tiden jag bott i Stockholm. Ett år och några veckor. För ett år sedan jobbade jag fortfarande på mitt första Stockholms jobb, med kassa chefer och utan avtal. Men, gråt inte för det, det är också snart ett år sedan jag sa upp mig. Heja heja heja.
 
I alla fall. Jag tycker mina bilder från tågluffen förtjänar mer än än kassa mobilinlägg och titeln Namnlös mapp 4 på skrivbordet. Så jag skall försöka väcka mitt lata jag från How I met your mother-tittandet och fixa med dem. 
 
Nu skall jag steka pytt i panna (på låg temperatur, jag lovar mamma) och göra mig redo för att jobba strax.
 
Herrå

Ett steg i taget man

Hej! Här ligger jag och ser attraktiv ut.
 
Jag är home! I Sweden. Back in the game. 
 
I fredags flög jag, Jennifer och Nelly från Split till Zagreb, från Zagreb till Köpenhamn och från Köpenhamn till Stockholm. I Stockholm fick jag fylla på mitt SL-kort två gånger eftersom jag tydligen gjorde fel första gången. En SL-personal försäkrade mig dock att pengarna skulle komma tillbaka inom 1-3 dagar, de svävar bara i luften. Undrar om det finns några fler pengar som svävar i luften just nu, 'cause I can take them too i så fall. 
 
Sedan min hemkomst har jag försökt fylla upp mitt tomma kylskåp. När jag kom hem fanns exakt detta i kylen: Ett paket Lätta. Äppelcidervinäger. Jag hatar Lätta och har aldrig i mitt liv köpt äppelcidervinäger. Men nu finns det till exempel en purjolök som är så stor att den ramlar ut varje gång man öppnar kylen (#purjolökgoals) och typ morötter. Så jag är nöjd. 
 
Sen har jag också packat ur flyttkartonger som stått och samlat damm i sju veckor och dödat spindlar och silverfiskar med diskborsten. Jag har dammsugit och tyckt det var exotiskt. Jag har bokat tvättid, stekt köttbullar, bränt köttbullar, fått igång brandvarnaren, ställt mig på en pall med bara tre ben som pappa sa att jag inte fick stå på, slitit ner brandvarnaren och slängt ut batterierna på golvet. 
 
Och nu ligger jag här, i sängen en söndag och hinner skriva klart ett blogginlägg precis innan Solsidan. Imorgon är min sista dag innan det är dags för jobb igen, vilket jag ser såhär mycket fram emot:
 
 
 
Men det löser sig. Herrå!
 
RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com