Krakow del 1 - Marknad, armband och Auschwitz

Efter ett nattåg hamnade vi tidigt på morgonen i ett grått och regnigt Krakow, i södra Polen. Vi hade bokat rum på ett hostel som hette Little Havana Party och efter bokningen fick vi ett mail där det ungefär stod att ville man inte festa skulle man boka ett annat hostel. Så vi var lite oroliga för att vi inte skulle få sova de kommande dagarna och var nära att avboka, men hörrni, tur att vi inte gjorde det! Det blev ett av de bästa hostelen vi bodde på. 
Vi kom till Krakow en söndag och det fanns flera marknader att kika runt på. Här kunde man köpa sig ett chokladverktyg nomnom.
Jag köpte detta armband med en liten världskarta i ett av stånden.
Nelly och Jennifer köpte tomatsoppa.
En och en annan chokladdoppad jordgubbe kan ha slunkit ner. Som sagt var det lite tråkigt väder så efter någon timme gick vi hem till hostelet.
Efter handfatstvätt i Amsterdam fick vi våra kläder tvättade i maskin för första gången på resan! Vi lämnade in våra kläder och någon timme senare hade vi fått det tvättat för en liten peng. Aaah, heaven. <3 Har för mig att vi denna kväll åt miniburgare (eller sliders kanske det hette?) och drank någon drink i hostelbaren, sen snipp snapp slut på första Krakow dagen.
Huvudanledningen till att vi åkte till Krakow var för att besöka Auschwitz, så vi åkte dit med en guidad tur. Efter 1.5 timmes åktur var vi på plats i Auschwitz 1. Där gick vi runt i några timmar, fick se otroliga mängder skor och människohår och sedan veta att det bara var någon procent av alla offers. Att stå i gaskammare, att veta att på just den platsen jag stod dog människor på grund av sin religion. Och att sedan åka vidare till Auschwitz Birkenau och se kontrasterna mellan de två koncentrationslägrena, i Birkenau där man inte längre ens brydde sig om att bygga toaletter eller sängar till fångarna. Att se sovkojerna i Birkenau. Det var en sådan otrolig läskig, sorlig och viktig upplevelse att besöka Aushwitz. 
 
Vi var tillbaka i Krakow vid 20-tiden efter sju timmars utflykt. Resten av kvällen tar vi i ett annat inlägg tänkte jag.

Hej! 
 
Jag klev precis ur sängen, den självklara fördelen med att inte börja jobba förrän klockan 15. Det är freeedag, och veckan har gått så fort. Från lördagkväll till onsdagmorgon var jag på Gotland. Jag firade bland annat min stundande födelsedag i förskott, åt god mat, öppnade presenter, åt på Creperiet med Nelly och Jennifer och myste. Efter de hemska attentaten i Paris för en vecka sedan kändes det skönt att bara vara på hemma på Gotland ett par dagar. 
 
Nu bör jag dock ta tag i dagen känner jag. Laga lite lunch, duscha och dra upp persiennerna.
 
Trevlig helg <3
 

Uppsala, Beatrice Eli och några pendeltåg

Hej! Igår kom jag hem från jobbet vid tretiden och fann en sovande syster i min säng. Fanny var på besök andra veckan i rad, men denna gång utan sin ekonomiklass. Efter några ostmackor och lite musikspelande, satte vi oss på pendeln till Uppsala. Jag ville ta en diskret selfie på tåget, men det gick inte så värst bra.
På Uppsala Konsert & Kongress hade dem jättelånga rosa rulltrappor. Mer rosa rullisar till folket <3 Förresten kom vi till Uppsala en halvtimme senare än planerat eftersom vi missade vårt tåg. Medan vi stod på perrongen. Vi stod helt enkelt och pratade, glömde bort tiden och fick se tåget åka ifrån spåret utan oss på det. Vår planerade middag i Uppis blev istället ett donkenmål på nästa pendel.
 
Oh well, tillbaka till stället med de rosa rulltrapporna. Klockan 21 blev vi insläppta i Sal B och strax därefter såg vi...
Beatrice Eli! Fannys födelsedagspresent till mig <3 Hon ägde och bäst live var Trust Issues och Girls. När konserten var slut tog vi tåget hem och somnade på fem sekunder. Bra kväll! Nu ligger vi och slappar och om drygt en timme går nästa pendeltåg, denna dag mot Nynäshämnn. Det vankas Goootlaaaand.
 
 
RSS 2.0

Sandra's books


goodreads.com